Jsem již přes 7 měsíců doma od mého prvního a následně druhého zranění, kterým bylo dvojité přetržení achilovky. Co vám budu povídat tento měsíc mi bylo 49 let a celý život sportuji. Velká i malá zranění se mi docela vyhýbala, takže jsem vlastně ani nebyl připraven na to jenom sedět doma a nic nedělat. Moje unáhlení v léčení nedopadlo dobře a po prvním přetržení, kdy jsem již po měsíci se opět začal více pohybovat nebyl dobrým nápadem, achilovka nevydržela a přetrhla se o 3cm výše. V tu chvíli mi došlo, že zde nejsem sám, jelikož opět veškeré starosti padali na moji ženu i děti. Uvědomil jsem si, že je musím poslouchat, dát se do velkého klidu a to hlavně kvůli mojí rodině, kterou mám z celého srdce nejraději a vážím si ji. Období klidu jsem využil plně pro četbu knih od autorů jako Amit Goswami kvantová kreativita, Rebeka Sprinncová lidské vědomí a vesmír, magie života, psychologie chaosu, Anastasia Novych a její Allatra, křižovatka, sensei ze šambaly 1-4, předpovědi budoucnosti, duchovní praktiky a meditace, Frank Kinslow víc než štěstí, Kinslow systém, Gregg Braden božský zdroj, co je člověk, zapomenutá tajemství, bod obratu, Philip Corso den po Roswellu, Bruce Lipton biologie víry, spontánní evoluce, Ivomir the black book, the whitw book, Jan Muhlfeit odemykání dětského potenciálu, pozitivní leader, Pevel Říha z nuly na milion, Dianna Cooper síla vnitřního klidu, Stephen Covey vedení založené na principech, 7 návyků skutečně efektivních lidí, 8 návyk od efektivnosti k výjimečnosti, Héctor García ikigai, David Kirš miliónový email, Thorsten Havener vím co si myslíš, Stanislav Hnělička byl jsem tobruckou krysou, Philippe Chapeleaules nouveaux entrepreneurs de la guerre, Jon Kabat- Zinn léčivá síla meditace, Randy Gage stroj na peníze, Joshua David Stone jak dosáhnout vzestupu v tomto životě, Dalajláma kniha radosti..

Četl jsem abych se snažil pochopit určité věci, které mi bud’ to ještě nedošli nebo a já si myslím, že šlo hlavně najít novou inspiraci do dalších kroků mého působení na tomto světě. Život i 15 let mého působení v cizinecké legii mě naučilo, jak si jít za svým snem. Je to vždy o tvrdé a poctivé práci, kterou odvádíme námi zvolenému sektoru nebo lidem, které si zvolíme, pokud máme tuto šanci. Pokud je to tomu jinak, jedná se spíš o rutinní utrpení. Již 13 let po mém odchodu z řad CL, jsem předával zkušenosti lidem, které jsem nikdy neznal a s většinou už jsem se ani opětovně neviděl. Je však pár jedinců s kterými jsem v přátelském kontaktu dodnes. Je to smutné, ale pokud by nebylo FB nebo Instagramu a jejich laiků tak věřím, že bych se cítil jako Robinzon na pustém ostrově. Lidé v dnešní uspěchané době dávají přednost dálkovému kontaktu a to co mají na dosah je jim lhostejné a stává se opomenuté. Lidé si najdou cestu k vám a to pouze pokud potřebují poradit, pomoct a nebo si postěžovat. Je to takové jedno směrové vysávání energie, které vám opravdu moc nepomůže. Proto i já jsem měl čas k zamyšlení a vlastně se vše i samo pročistilo. Slepé kontakty a vysavače mojí energie jsem odřízl a ani to nebolelo, jelikož jsem odřízl suché větve, které by časem pode mnou stejně praskly. A tak se vracím do myšlenek své aktivní činnosti v době působení u cizinecké legii a pochopil jsem, že člověk bez výzev nemá ten správný pohon a směr.

Pro začátek a můj návrat do formy jsem si stanovil výzvu 27 dní, kterou je budíček v 6h00 od pondělí do pátku, hned udělat 100 kliků, 100 dřepů a 100 břicháčů a to v jednom celku. Mojí kluci Philippe 11 let a Oliver 7 let si sami dali výzvu na 20 dní. Již od prvního mého dne výzvy, nebyl žádný výkyv nebo pocit negativního myšlení. Bylo a je pouze, to chci a já to dám. Kluci při prvním buzení, když slezli z postelí, tak se vyvalili na zem a řekli, že jsou jako Bob a Bobek poslední episoda, když leží na grilu J. Od té doby nemají žádný problém vstát a odcvičit si. Je to dobrá praxe k získání návyků, jak si jít plně za svým cílem, možná to někomu přijde kruté, ale já jsem a vždy budu zastáncem, že nikoho nikdy do ničeho nenutím. A kdyby Philippe nebo Oliver zůstali v posteli, tak bych jim řekl, že zklamali pouze a jedině sami sebe, jelikož výzvu na začátku sami a dobrovolně přijali.

Od 12-tého dne výzvy jsem si přidal po odcvičení ještě výklus každé ráno na 3,7km pro vyvážené a opětovné zatížení mojí ochablé achilovky. Je to období, kdy se mi opět vrací vzpomínky na každodenní dřinu v cizinecké legii, když jsem si stanovil cíl, dostat se k těm nejlepším a to do CRAP (GCP) 2 Rep. Dnes při ranním výklusu mi tělo říká, že je to potřeba, nohy by běželi jako o závod, ale hlava ta zase říká, drž se v klidu. Je velmi nutné najít rovnováhu mezi těmito skupinami jako tělo, vůle a možnosti, které jsou na sobě tolik závislé. Bez ohledu na to, co člověk dělal předešlý den, prostě je to budíček v 6h00 a s chutí pracovat na svém cíli, at‘ je jakýkoliv.

Takže výzva 27 dní byla splněna a to 2700 klikami, 2700 dřepmi, 2700 břicháčů a 39km výklusu. Pročištěný seznam kontaktů a nalezení nového cíle a klukům začínají prázdniny, takže všem krásné léto.

Honor – Fidelity