Po osmnácti letech, co jsem opustil řady Cizinecké legie, jsem se společně se svými syny poprvé vypravil na velký svátek Camerone do 1RE v Aubagne. Celkem 2900 kilometrů dlouhá cesta tam a zpět byla náročná, ale každý kilometr stál za to.

Během jízdy s pohledem upřeným na cestu i myšlenkami, jsem přemýšlel o tom, co všechno legionářský život znamenal a stále pro mě znamená. Cesta zpět na místo, které formovalo mnoho let mého života, byla jako cesta časem, plná vzpomínek na bratrství, disciplínu a oběti, které jsme všichni sdíleli.

Důležitost této cesty pro mě není jen v osobní nostalgie, ale také v příležitosti ukázat svým synům, kde a jak jsem strávil klíčové roky svého života. Svátek Camerone není jen oslavou statečnosti a hrdinství, které se odehrálo během bitvy u Camerone v Mexiku roku 1963, ale je to také připomenutí hodnot, které legie vštěpuje svým členům: odvaha, loajalita a nezlomné vůle čelit výzvám.

Ačkoliv cesta byla fyzicky náročná, každý okamžik strávený na silnici přispěl k hlubšímu porozumění a respektu, který cítím k Cizinecké legii a jejímu dědictví, které předávám svým synům. Při pohledu na ubíhající krajinu jsem si více než kdy jindy uvědomil, jak významné tyto momenty jsou, nejen pro mě, ale i pro mé syny, kteří vedle mě sedí a nasávají příběhy a lekce, které formovaly jejich otce.

Z důvodů ochrany soukromí YouTube je potřeba načíst vaše oprávnění. Pro více informací prosím navštivte naše Obchodní podmínky.
Přijímám